Digi-stamp introduceert digitaal ondertekenen

Digi-stamp introduceert digitaal ondertekenen

Rechtsgeldig en snel

Voor een rechtsgeldige handtekening is geen pen en papier meer nodig. Digi-stamp uit Roosendaal (een samenwerking tussen YZCommunicatie en digi-Save BV), ontwikkelde een handige online tool waarmee alle documenten van een digitale handtekening kunnen worden voorzien. Rechtsgeldig, gemakkelijk en snel.

Werkwijze

Een contract binnen 5 minuten getekend retour? Voor veel ondernemers klinkt dit als muziek in de oren. Want iedereen die per e-mail het verzoek krijgt ‘even’ iets te ondertekenen, weet dat dit een tijdrovende klus is. Uitprinten, tekenen, weer inscannen en mailen. Digi-stamp lost dat sneller op.

Hoe werkt het?
“Met onze online-service wordt het document via het eigen account bij Digi-stamp verstuurd naar het e-mailadres van de ontvanger,” legt Yorick Zandee van Digi-stamp uit. “De ontvanger kan direct online ondertekenen met behulp van een sms-code waarna alle ondertekenaars per mail een rechtsgeldige kopie van de overeenkomst ontvangen. Die is voorzien van de digitale handtekening, het tijdstip, e-mailadres en IP-nummer. Dit is een juridisch rechtsgeldige manier van ondertekenen.”

Online notaris

Uniek in Nederland is de online notaris functionaliteit van Digi-stamp. Hiermee kunnen officiële documenten, zoals een wilsbeschikking, bouwtekening of akte worden voorzien van een rechtsgeldige notariële verklaring. Een afspraak maken met een dure notaris is niet nodig, de notariële verklaring wordt per mail toegestuurd.

Geen abonnement

Digi-stamp is zowel geschikt voor het bedrijfsleven, als voor particulieren. De dienst is laagdrempelig benadrukt Zandee, want een abonnement is niet nodig. Er wordt afgerekend per handtekening. Een contract laten ondertekenen kan al vanaf €1,80. Een document rechtsgeldig laten verklaren door een notaris gaat vanaf €36,00. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om documenten te laten voorzien van een tijdstempel. Alle diensten van Digi-stamp voldoen aan de Europese regelgeving en zijn wereldwijd te gebruiken.

Gratis kennis maken

Om iedereen het gebruikersgemak van digitaal ondertekenen te laten ervaren, is de eerste ondertekening via Digi-stamp gratis. Ga naar http://www.digi-stamp.nl om gebruik te maken van deze actie.