Afbeelding contactpersoon
Eerste Kruisweg 9
Fijnaart
Tel. 0168 468600

Informatie

Rijk Zwaan

De doelstelling van ons groentenveredelingsbedrijf is het onze werknemers bieden van een prettige en duurzame baan met goede arbeidsvoorwaarden. Vanuit die primaire doelstelling leveren onze collega’s samen met onze partners een bijdrage aan een gezonde toekomst.

Een prettige baan vereist een aangename, motiverende omgeving. We geven dat bij Rijk Zwaan vorm middels een specifieke bedrijfscultuur. Deze wordt vooral door de volgende elementen gekenmerkt:

  • Betrouwbaarheid
  • Ondernemersgeest, waarbij veel ruimte is voor creativiteit en innovatie
  • Hoogstaande zakelijke ethiek
  • Aangename sfeer: open; eerlijk; respect voor andere mensen; teamgeest en hoogstaande morele normen en waarden

 

Het vertrouwen dat we geven aan onze medewerkers wordt beantwoord met loyaliteit, hoge motivatie, enorme inzet en nauwe betrokkenheid. En dat betekent heel veel voor onze klanten, leveranciers, overheden en andere zakelijke partners. Zij kunnen rekenen op een betrouwbare partner, een topproduct en een hoge mate van service.

 

Beste uit de natuur

Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen: onze rassen bevatten steeds betere combinaties van gewenste eigenschappen. De rijke genetische variatie die de natuur ons biedt koppelen we aan zeer hoogwaardige technieken. In een wereldwijd netwerk van gerenommeerde onderzoeksinstellingen en universiteiten, zorgen we ervoor dat het veredelingsproces steeds effectiever en efficiënter verloopt.
Zo kunnen we blijven inspelen op de constant veranderende wensen vanuit de markt, en bieden we toegevoegde waarde voor de plantenkweker, de teler, de retailer en de consument. Door ideeën met elkaar uit te wisselen over teelt én afzet, helpen we onze partners in de teelt om het maximale rendement uit onze rassen te halen. Zo kunnen we groenten gezamenlijk lekkerder, aantrekkelijker, makkelijker te bereiden en nog gezonder maken.

Midden in de maatschappij

Met ons dochterbedrijf Rijk Zwaan Afrisem, waarmee we hoogwaardige rassen ontwikkelen voor de lokale Afrikaanse markt, en ons social salad network Lovemysalad.com, waarmee we wereldwijd de groenteconsumptie willen stimuleren, zijn we niet alleen actief in de groentesector, maar staan we inmiddels ook midden in de maatschappij.
Niet alleen Rijk Zwaan groeit, ook de wereldbevolking neemt sterk toe. Groei leidt tot kansen én uitdagingen. Met onze bedrijfscultuur, onze hoogwaardige R&D technieken en onze vele langlopende samenwerkingsverbanden als stabiele basis, zijn we klaar om hier onze bijdrage aan te leveren.

Vestigingen

Rijk Zwaan werken inmiddels meer dan 2.500 medewerkers op 30 locaties over de gehele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in De Lier. In Fijnaart werken zo'n 350 personen in hoogwaardige plantkundige laboratoria en aan de veredeling van vollegrondsgroenten. Kijk voor meer informatie op www.rijkzwaan.nl